PAPÀ JUGA A ENTRENADOR

 

El ‘papà-entrenador’ és un personatge prou recent en el món de l’esport: no sol faltar a cap partit, normalment s’empassa fins i tot els entrenaments, pren notes tècniques i estadístiques, grava en vídeo els partits clau, dóna ordres (al seu fill, primer; després potser als altres), viu el partit amb tal intensitat que no en perd detall, arriba a córrer la banda.

 

papa

 

És evident que té motius per a tal comportament: està convençut que el seu fill és un diamant en brut, una futura estrella de l’esport. No està disposat que el seu fill es llance a perdre; no permet cap errada en l’educació esportiva del seu fill; el seu fill ho fa tot bé (quasi sempre), i per a aqueix ‘quasi’ té excuses: l’entrenador no l’entén, o no en té ni idea; els companys són pitjors que ell, li passen poc o malament; l’Escola és un desastre d’organització… sempre hi ha alguna cosa de què queixar-se. El seu fill, per edat, immaduresa i desconeixement pateix les conseqüències d’aqueix zel, amor i protecció paterna mal entesos.

 

 

És molt difícil que un xiquet amb ‘papà-entrenador’, progresse adequadament; el més probable és que, a poc a poc, es convertisca en un xiquet immadur, consentit i ‘diferent’ als del seu grup.

 

La veritat és que la figura de ‘papà-entrenador’, amb tots els detalls que hi hem descrit, és molt rara de trobar; però, no és tan inusual trobar-te amb pares que cauen en alguns d’estos errors, o molt semblants. És tan difícil l’educació dels fills! La passió, a voltes, ens cega i no fem més que desbaratar les coses.

 

 

Gràcies que, al costat dels ‘papà-entrenador’, tenim els vertaders PARES i MARES, davant els quals cal traure’s el barret: acompanyen en els transports i desplaçaments; mantenen una actitud discreta de suport; animen el seu fill i el grup de forma elegant i digna d’elogi; no creen pressió innecessària, sinó que donen motivació i seguretat; saben gaudir de l’esport dels seus fills…

 

Perquè el xiquet està aprenent el valor de les coses, perquè viu amb il·lusió l’esport; perquè ha de ser capaç de superar per ell mateix les adversitats; perquè se n’ha de respectar el procés de formació; perquè…

 

Per favor!!! No juguem a ‘papà-entrenador’!

interes